nasa-prica

Urarska radnja ``Omega``
u Sarajevu


vl. Lamija Saračević

Urarska radnja Omega u Sarajevu je počela sa radom 1996. godine. Popravka satova (automatskih, mehaničkih i kvarcnih), te zamjena potrošnih dijelova predstavljaju njenu osnovnu djelatnost. Od početka poslovanja pa do danas, urarska radnja Omega predstavlja nezaobilaznu stanicu svih onih koji žele imati prvoklasnu uslugu prvoklasnog urara.

Priča o tradiciji urarskog zanata u porodici Saračević počela je daleke 1947. godine i uspješno se njeguje već tri generacije. To je bila godina kada je majstor Ahmet odlučio da u rodnom Jajcu otvori prvu urarsku radnju, ne sanjajući da će taj posao prerasti u tradiciju dugu više od šest decenija. Njemu se 1969. godine pridružuje sin Sabahudin, te tako udruženim snagama nastavljaju da održavaju i usavršavaju vrijednosti, znanje, iskustvo i vještinu zanata, stečene dugogodišnjim radom.

Ove vrijednosti, znanje i iskustvo 2004. godine nasljeđuje kćerka Lamija, istovremeno nastavljajući tradiciju porodičnog zanata, ali i preuzimajući veliku odgovornost očuvanja reputacije koju su marljivim radom stekli njeni učitelji.

Stalno učenje i razvoj, te usavršavanje i praćenje trendova rezultiralo je 1993. godine ostvarivanjem saradnje sa jednim od najvećih norveških urarskih servisa, Bjerke. Vrhunsko umijeće i preciznost urara iz porodice Saračević u ovom servisu su prepoznali veoma brzo, a povjerenje je iskazano pružanjem mogućnosti servisiranja luksuznih satova vodećih svjetskih proizvođača kao što su Rolex, Omega, Tudor, Certina i drugih premium brendova.

Saradnja je također ostvarena i sa uvoznicima i trgovcima satova i rezervnih dijelova sa područja Bosne i Hercegovine i susjednih zemalja, čime je urarska radnja Omega osposobljena za obavljanje najsloženijih zadataka, te rješavanja svih postavljenih izazova izuzetno kvalitetno i lako.

Stotine hiljada kazaljki na satovima svih svjetskih brendova svojim vlasnicima pokazuju tačno vrijeme i svakodnevno svjedoče o umijeću i preciznosti majstora u urarskoj radnji Omega. S obzirom da se sve popravke i radovi obavljaju kvalitetno, klijenti se stalno vraćaju, ali tek da se zahvale za dobro obavljen posao.

Naš tim


Lamija Saračević

Vlasnik

Sabahudin Saračević

Osnivač

NAŠA MISIJA

Zadovoljstvo naših mušterija nam je na prvom mjestu.